Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ihmiset

Leea Vartia

 

Olen apunasi yritysjärjestelyissä, rahoituskierroksissa ja osakkuusjärjestelyissä. Minulla on pitkä kokemus sekä kansainvälisisistä liiketoimintakaupoista että pienten ja keskisuurten yhtiöiden kotimaisista transaktioista. Olen kokenut osakassopimusten ja irtautumisten neuvottelija. Olen työskennellyt Suomen suurimmissa asianajotoimistoissa sekä kansainvälisessä Freshfileds Brcukhaus Deringer toimistossa Singaporessa. Hallitsen myös liiketoimintaan liittyvät sopimukset. Olen hoitanut yhtiöiden henkilöstöjuridiikkaa ja ollut mukana vetämässä yritysten yt- menettelyjä. Olen analyyttinen, kokenut neuvottelija ja sopimusten laatija.  Kahden juridisen tutkinnon lisäksi olen suorittanut myös filosofian maisterin tutkinnon.   

 

Toimin opetus- ja kulttuuriministeriön alaisen näyttelyiden valtiontakuulautakunnan sihteerinä ja olen Heinon taidesäätiön  ja Lastenklinikoiden Kummit ry:n hallituksen jäsenen.

Työnteon lisäksi huolehdin kahden vehnäterrierin hyvinvoinnista, ulkoilen ja urheilen, luen, neulon ja harrastan pilatesta. Taide kaikissa muodoissaan on elämäni suola, pippuri ja chili.

Yhteystiedot:  sähköposti:  leea(at)laissa.fi, puhelin  040-5028717 ja twitter @leeavartia 

Linkki LinkedIn profiiliin.

 

Jorma Vartia  

 

Erikoisosaamistani ovat liiketoiminnan sopimukset ja niihin liittyvät haastavatkin neuvottelut. Pystyn tukemaan sinua yrityksesi tai sen lakiasiaintoiminnon kehittämisessä ja kansainvälistämisessä sekä tietosuoja- ja yksityisyydensuojakysymyksissä. Minulla on IAPP:n CIPP/E (Certified Information Privacy Professional / Europe) sertifikaatti.

Olen työskennellyt vuodesta 1988 lähtien erilaisissa kansainvälisissä laki-, myynti- ja henkilöstöpuolen tehtävissä mm. Scanleasingissä, YIT Yhtymässä ja Nokiassa. Vuosina 1995-1999 työskentelin Kaakkois-Aasiassa Singaporesta käsin. Haastavat sopimukset ja neuvottelut, yritysten sekä niiden henkilöstön ja toimintatapojen kehittäminen ovat lähellä sydäntäni. 

Olen  Privaon Oy:n ja Louhos Solutions Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Meltlake Oy:n hallituksen jäsen. 

Olen myös aktiivinen startup yritysten auttaja; käytännönläheinen, innovatiivinen ja haasteista innostuva. 

Vapaa-aikaani vietän urheillen, kalastaen, kokkaillen, lukien sekä taiteen ja musiikin parissa. Ulkoilen paljon myös koiriemme Sissin ja Farron kanssa. 

Yhteystiedot:  sähköposti:  jorma(at)laissa.fi, puhelin  040-7618767, skype  jorma.vartia  ja twitter @jormavartia  

Linkki LinkedIn profiiliin

 Erkki Hyvärinen 

Liityin Jorman ja Leean kumppaniksi Laissa Oy:öön elokuussa 2022. Sekä Jorma että Leea olivat tuttuja jo Nokian ja Fondian ajoilta. Laissassa puhutteli kokeneiden ja mukavien kollegojen lisäksi selkeä liiketoimintalähtöisyys ja mutkattomuus. Joukkoon oli helppo liittyä.

Aiemmin olen työskennellyt laaja-alaisesti yritysten lakiasioiden parissa Suomen Ulkomaankaupanliiton yhteydessä toimineessa UL Oikeuspalvelu Oy:ssä, ICT alan yrityksissä (Sonera, Telia-Sonera sekä Nokia) sekä Fondia Oyj:ssä. Yritysjuristina tein asioita laajasti sopimustoiminnasta päälakimiestehtäviin ja johtoryhmätyöskentelyyn saakka. Fondiassa vastuullani oli myös teknologia / ICT ja kansainvälisestikin palkittu palvelukehitys sekä kaupallisen johtajan rooli tarjooman, hinnoittelun sekä myynnin ja markkinoinnin parissa.

Erityisosaamistani ovat mm.:

  • lukuisten liiketoimintajohtoryhmien jäsenenä sekä kaupallisen työn kautta hankittu kyky ymmärtää liiketoimintaa sekä yrityksen lakiasioiden suunnittelu ja toteutus yhdessä yrityksen johdon kanssa niin, että juridiikka tukee yrityksen tavoitteiden saavuttamista - vastuullisesti, hallitulla riskillä ja mahdollisimman sujuvasti 
  • yritysten sopimustoiminta aina yksittäisten sopimusten kommentoinnista, neuvottelemisesta ja laatimisesta kokonaisvaltaiseen sopimustoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen

Vapaa-aikaan kuuluu paljon liikuntaa mm. jääkiekon, golfin ja melonnan parissa. Dubaista kesällä 2022 pelastetun rescue-koira Coran kanssa harjoitellaan yhteisiä lenkkejä.

 

Yhteystiedot: sähköposti: erkki(at)laissa.fi, puhelin: 040- 5483040

Linkki LinkedIn profiiliin

Hanna Kotola

Minulla on yli 20 vuoden kokemus globaalisti toimivien yrityksien lakiasioiden oitamisesta, sopimusneuvotteluista, yhtiöhallinnosta sekä yhtiön toimintaperiaatteiden kehittämisestä ja valvonnasta. Olen lisäksi toiminut listatun yrityksen hallituksen sihteerinä ja vastannut sekä Polar Electron, että Nexstimin HR-toiminnoista tehden samalla myös operatiivista henkilöstöhallintoa. Erityisosaamista onkin kertynyt yhtiö- ja työoikeudesta, rahoituksesta, myynnin ja tuotekehityksen lakituen lisäksi myös HR-prosesseista, suorituksen johtamisesta sekä muutosneuvotteluiden vetämisestä. Toisen tutkielmani MBA IBM -koulutukseen teinkin alisuoriutumisen johtamisesta ("Managing Underperformance"). Toimialaosaamista minulla on matkapuhelimista ja -verkoista, TV- ja radiolähetyksistä, urheilu- ja hyvinvointialalta, sekä lääkintälaiteteknologiasta.

Työni on opettanut minut toimimaan suoraselkäisesti ja jämäkästi: erityisesti henkilöstöpuolella kaikkia on kohdeltava yhdenvertaisesti, tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja samalla tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön toimintatapojen ja –sääntöjen sekä viestinnän on oltava selkeää ja johdonmukaista. Olen myös oppinut, että ikäviinkin asioihin pitää puuttua heti.

Vapaa-ajallani uin, kävelen luonnossa kahden koirani kanssa sekä kerään marjoja ja sieniä.

Yhteystiedot: sähköposti: hanna.kotola[at]laissa.fi, puhelin: 050-36 96 836
Linkki LinkedIn profiiliin